Sala CAT

Torna la música a les sales

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) s’uneixen per crear una segona edició del cicle de concerts Sala CAT per impulsar el teixit musical del país, donant suport a les sales catalanes, que pateixen una substancial reducció d’aforaments que posa en perill tant la seva supervivència com la dels músics que pugen als seus escenaris, els tècnics i tot el sector professional que els envolta i necessita l’activació de la programació.


Durant els mesos d’abril, maig i juny tindran lloc prop de 100 actuacions a 48 sales de concerts de 19 ciutats diferents d’arreu de Catalunya.

Objectius de Sala CAT:

1. Donar visibilitat i suport a les sales de petit i mitjà format on neix i batega l’escena musical de les ciutats.

2. Que aquesta crisi no deixi sense escenaris a tants músics, tècnics i professionals del sector que els necessiten.

3. Reactivar els concerts, donar suport i generar activitat entre els agents més fràgils de la cadena de la música en directe.

4. Oferir al públic habitual de les sales la possibilitat d’assistir a concerts, com els que gaudeixen habitualment a les sales que els agraden.

5. Programar en tot el territori, prioritzant ciutats que no han rebut ajuts municipals, sigui quin sigui el seu aforament.

6. Programar artistes locals que no han tingut encara cap opció de pujar a un escenari, ni a cicles ni a festivals adaptats.

7. Que la iniciativa sigui un estímul psicològic per a tots aquells que fa mesos que veuen les persianes tancades i els calendaris buits de programació.